2020 – Novostavba RD a rychlá instalace

0
zaplatil majitel za vytápění elektrokotlem za 8 měsíců
0 kW
je tepelná ztráta domu dle projektu
0
dnů uběhlo od objednání do předání
0
jsou předpokládané roční náklady domu na vytápění a ohřev vody pro 4 osoby

venkovní jednotka..

Pro novostavbu svého domu zvolil majitel v době výstavby jako zdroj tepla nejdříve elektrokotel. Po sedmi měsících provozu zjistil, že náklady přesahuji 40 tis Kč a rozhodl se ke změně za tepelné čerpadlo vzduch/voda. Během tří dnů byla kompletní změna provedena a před domem stojí tepelné čerpadlo Vaillant VWL 105/5 a uvnitř domu je umístěna druhá část .

V tomto případě byl pro instalaci celé technologie jednoznačně vymezen prostor, který před instalací zabíral bojler s objemem 160 l a nástěnný elektrokotel.

vnitřní jednotka

Ke spokojenosti majitelů vedlo i to, že v technické místnosti je po instalaci umístěna vnitřní jednotka Vaillant uniTOWER VWL 125/5 IS s vestavěným celonerezoým bojlerem na 190 l teplé vody, s půdorysem 59,9×69,3 cm a výškou 190 cm a která v konečném provedení zabírá méně místa než původní sestava bojleru a elektrokotle. Vnitřní jednotka je vybavena bivalentním zdrojem, expanzní nádobou s objemem 18l, pojistnou sestavou a dalším příslušenstvím.

Vysoce účinná tepelná čerpadla Vaillant jsou navržena s ohledem na vysokou spolehlivost provozu, komfortní, uživatelsky příjemnou a jednoduchou obsluhu.

Jsou vyvíjena a testována ve vlastních testovacích centrech v německém Remscheidu i v extrémních podmínkách severního pólu a speciálních zkušebních klimatických komorách.