2021 – Rychlá rekonstrukce

0 kW
je celková tepelná ztráta domu
0
ročně platili majitelé domu za uhlí
0
dny trvala demontáž kotle a montáž nového zdroje
0
jsou předpokládané roční náklady domu na vytápění a ohřev vody pro 4 osoby

Zdroj tepla

Na konci února 2021 byl v tomto domě hlavní zdroj tepla automatický kotel na tuhá paliva, pořízený před sedmi lety.

           A provozní zkušenosti majitele?                ŠPATNÉ!

Kotel měl stále nějaké problémy, jednou se zasekl dopravník, podruhé zas nefungovala automatika, potřetí dodavatel nereagoval na požadovaný servis, nebo nebylo uhlí, pak sice bylo, i pytlované, ale špatné zrnitosti a kvality, takže se zase zablokoval šnek v dopravníku. Častý problém byla i samotná manipulace s pytlovaným uhlím. Obsahovalo vodu, takže v autě byl pak pěkný bordel. K tomu si přidejte neustály jemný prach a smrad spalin v domě. A jako poslední  se přičetly i komplikace s komínem, který byl díky špatně fungujícímu kotli  často ucpaný, několikrát „blafnul“ a narůstaly obavy z požáru domu…

ROZHODNUTÍ

po posledním vznícení komína majitelé z obavy před vyhořením domu rozhodli:

„A DOST“!

Vzhledem k referencím z předchozí instalace jsme byli požádáni o urychlené jednání ať se stihne instalace co nejdříve a tepelné čerpadlo ještě projde zimním provozem. Majitel určil místo pro instalaci v domě, byl připraven základ pro venkovní jednotku tepelného čerpadla a položena nová dlažba v budoucí technické místnosti – kotelně.

Během tří dnů byla instalována sestava Vaillant aroTHERM plus VWL 125/6 s vnitřním modulem MEH, oddělovacím vyměníkem a externím bojlerem na 300 l teplé vody.

A VÝSLEDEK?

Během tří dnů proběhla demontáž a likvidace „starého“ kotle na tuhá paliva, provedeny nezbytné stavební úpravy včetně pokládky nové dlažby a byla instalována sestava Vaillant aroTHERM plus VWL 125/6 s vnitřním modulem MEH, oddělovacím výměníkem VWZ MWT 150 a externím bojlerem na 300 l teplé vody.